Certificat de garanție

GLAMADEA SRL 

 – Calea Bucuresti 112, Stefanesti, judet Arges

 – Tel: 0749411455

 
 
 

1.PRECAUTII SI INFORMATII UTILE

Placarea bijuteriilor din metal comun cu aur sau argint: se face prin acoperirea unui  metal de baza nepretios ( compozitie staniu 98% cupru 2%, otel inoxidabil) fara continut de nichel si plumb, cu un strat foarte fin de aur / argint. 
Bijuteriile argintate, asemenea bijuteriilor integral din argint, in contact cu aerul, vor capata in timp patina (usoara ingalbenire) datorita depunerii de argint pur (1000) de pe suprafata produsului. 
Bijuteriile aurite, datorita faptului ca aurul este un metal moale, se vor “sterge” in urma frecarii la purtare continua necesitand re-aurire obiectul recapatandu-si aspectul initial.
 
Pentru a proteja cat mai bine si a prelungi durata de viata a bijuteriilor  placate cu aur / argint, este necesar sa urmati recomandarile de mai jos:
 
a. Va recomandam sa feriti bijuteriile de lovituri, sa deschideti cu delicatete bratarile, cerceii, colierele, lanturile  etc.
b. Bijuteriile se vor da jos obligatoriu inainte de a face baie, de a spala vasele sau inaintea altor activitati similare in care bijuteriile ar veni in contact cu apa, detergenti, produse cosmetice si chimice sau corozive, pentru a evita dezlipirea pietrelor ( pietre semipretiose ( zirconium cubic), cristalele Swarovski , strasuri), uzura partilor metalice sau care contin  alte materiale si pentru a nu-si schimba culoarea si a nu se deteriora stratul de metal pretios de la suprafata.
c. Bijuteriile care contin cauciuc si cele aurite sau argintate isi pierd elasticitatea, respectiv depunerea de metal pretios, daca intra in contact cu sprayurile cosmetice sau cu orice alt produs petro-chimic.
d. Materialele de natura organica , perle, coral, scoici, sidef , pietre semipretioase sunt sensibile la produsele cosmetice si petro-chimice.
e. Colierele nu se vor purta in timpul somnului, pentru a evita deteriorarile sau ranirile.
f. Bijuteriile nu se vor purta in timpul unor activitati fizice de contact sau care au ca rezultat transpiratia abundenta , pentru a se evita zgarierea stratului de suprafata , dezlipirea partilor sau indepartarea  stratului de suprafata al bijuteriei.
g. Pentru ingrijirea bijuteriilor si pastrarea stralucirii acestora  va recomandam sa utilizati o carpa moale, speciala pentru curatarea acestora si in nici un caz nu utilizati solventi sau substante chimice. NU frecati! De asemenea, nu folositi parfumuri sau spray fixativ in  vecinatatea bijuteriilor.
h. Nu lipiti pietrele cazute cu adeziv tip “picatura” sau orice alt tip.
i. Nu pastrati bijuteriile in aer liber intr-un mediu umed, in cutii de carton, pungi de hartie sau de lemn- lemnul, stejarul in special, contine un acid care ii grabeste ingalbenirea, ci doar in saculeti de bumbac, individual, la loc uscat.
 
 

2.CLAUZE SI CONDITII DE GARANTIE

                  
Aceasta garantie include doar faptul ca bijuteria este din staniu aurit cu aur de 24 k/argintat /cu argint 1000/ alamit/ cuprat, si nu-si schimba proprietatile in cazul utilizarii corespunzatoare a acesteia pe o perioada de 12 luni de la data achizitiei.
Pentru modelele de bijuterii fantezie prevazute cu pietre ( strasuri, crustale Swarovski, pietre pretioase si semipretioase ), in cazul caderii acestora , producatorul sau dupa caz vanzatorul le va inlocui intr-un termen rezonabil,  numai in situatiile in care acest lucru nu este imputabil cumparatorului.
 
Conform legii 449/2003, art. 11 alin.2, cumparatorul nu poate cere inlocuirea bijuteriei din motivul caderii cristalelor Swarovski sau spargerii margelelor din sticla de Murano.
Aceasta garantie nu include deterioarea provocata bijuteriei din nerespectarea indicatiilor de la punctul 1 ( precautii si informatii utile), accidentelor, a neglijentei, a utilizarii necorespunzatoare a acesteia sau a altor factori care nu au legatura cu defectele de material sau de manopera. De asemenea, nu se ofera garantie in cazul persoanelor alergice la metalul comun sau cu alte afectiuni ale pielii.
 
Orice reparatie la produsele aflate in termenul de garantie se va efectua in mod gratuit sau se va inlocui in conditiile OG nr.21/1992 revizuita, daca se confirma faptul ca un defect de material sau de manopera a reprezentat cauza unei asemenea deteriorari , mai degraba decat utilizarea necorespunzatoare a bijuteriei de catre cumparator. In cazul  inlocuirii, nu garantam ca va fi livrat acelasi model, se va livra un model similar avand o valoare echivalenta .
 
Conform O.G. 21/1992, garantia consta in remedierea gratuita a deficientelor aparute la produse in cadrul termenului de garantie si care nu sunt imputate consumatorului. Aceasta remediere se va face intr-un termen rezonabil stabilit prin reglementari.
Restituirea contravalorii sau inlocuirea produsului , se face numai dupa constatarea imposibilitatii folosirii acestuia si numai daca aceasta situatie nu este imputabila cumparatorului.
 
Reparatiile de service pentru cazurile care nu sunt incluse in aceasta garantie vor fi facturate cumparatorului.
Drepturile consumatorului sunt conforme cu O.G. nr.21/1992 republicata si LEGEA  nr. 449/2003, precum si altor modificari ulterioare. Drepturile consumatorului nu sunt afectate de conditiile de garantie prevazute in acest Cerificat de Garantie.