Sari la conținut
30% reducere la toată gama de Iarnă
Dăruiești produsele Glamadea cu felicitare și împachetare premium
Cumpără minim 2 produse și primești un cadou Mystery Box!
30% reducere la toată gama de Iarnă
Dăruiești produsele Glamadea cu felicitare și împachetare premium
Cumpără minim 2 produse și primești un cadou Mystery Box!
30% reducere la toată gama de Iarnă
Dăruiești produsele Glamadea cu felicitare și împachetare premium
Cumpără minim 2 produse și primești un cadou Mystery Box!
Cum alegi diadema de mireasă potrivită pentru tine?

Cum alegi diadema de mireasă potrivită pentru tine?

Te gândești să porți o diademă în ziua nunții? Ți-am pregătit câteva sfaturi care să te ajute să faci alegerea potrivită pentru tine.
Înainte de a primi sfaturile cu care îți vei alege diadema potrivită pentru ziua cea mare, trebuie să înțelegi simbolistică diademelor și lunga lor istorie.

Semnificația diademelor

Geoffrey Munn, istoric de bijuterii, afirmă că termenul "tiara" se referă inițial la banda violetă cu decorațiuni albe purtată de regii persani. În prezent, însă, cuvântul acoperă o gamă largă de accesorii pentru cap, incluzând diademe, coroane, cercuri și kokoshniks.

Grecii antici purtau coroane de aur numite stephanoi, care aveau forma unor plante sau insecte. Aceste coroane sunt similare cu diademele moderne, însă stilul a evoluat în decursul secolelor, incluzând coronete, aigrete, piepteni de păr, bentițe și cercuri.

Scurt istoric diademe

Sursa: Wikipedia

Diadema este o bijuterie regală și prestigioasă purtată de femei, situată pe cap și indicând statutul sau regalitatea. Este o bijuterie cu o istorie bogată, reînviată prin tiara lui Kate Middleton și popularizată prin Downton Abbey și diadema de nuntă a lui Lady Mary. Unele dintre cele mai bune exemple sunt extrem de valoroase, cum ar fi cea mai scumpă tiara din lume, aparținând prințesei Katharina Henckel von Donnersmark, vândută pentru 7,8 milioane de lire sterline la o licitație în 2011.

Piața diademelor de mireasă a existat dintotdeauna, cu legături începând cu coroanele de aur oferite de femeile antice grecești ca mulțumire pentru căsătorie.

În epoca medievală, erau semne de logodnă și promisiunea unei căsătorii bune, încărcate cu simboluri creștine și gotice.

În secolele XVII și XVIII, doamnele de rang înalt purtau diademe sub formă de coifuri stilizate, cu stilurile extravagante ale rococo dându-le loc aspectului neoclasic înviat de Napoleon Bonaparte. Napoleon a încurajat un furor de a face tiare prin obsesia sa pentru bijuterii și rang, popularizată prin bijutierul ales de el, Chaumet. Apariția coroanei simple de aur purtată de Napoleon la încoronare a dus la noi stiluri de purtare a diademelor, răspândite de la Paris în întreaga Europă.

Sfaturi pentru alegerea diademei de mireasă potrivite:

1. Planifică achiziția diademei din timp

Planifică cu atenție alegerea tiarei pentru ziua nunții. Indiferent dacă preferi o diademă vintage sau una modernă, asigură-te că începi să te gândești la această achiziție încă de la începutul procesului de alegere a rochiei de mireasă.

Probează o diademă cu un top care imită decolteul rochiei de mireasă pentru a vedea cum arată combinate. Stilul tiarei și rochiei trebuie să fie complementare, așa cum Lady Mary a arătat prin alegerea rochiei cu linii curate și un decolteu drept și a tiarei cu diamante purtate ca bentiță cu un voal simplu drapat deasupra.

2. Ce spun specialiștii?

În căutarea bijuteriei perfecte pentru ziua nunții tale, expertul în bijuterii, Omar Vaja, explică importanța proporțiilor în alegerea unei diademe. Proporțiile sunt cheia pentru a obține cel mai frumos aspect al acestui accesoriu major pentru cap.

Miresele mici ar trebui să evite diademele mari și să opteze pentru una mică și ușoară, care să creeze un efect de înălțime.

Pe de altă parte, miresele înalte ar trebui să evite să se adauge încă înălțime cu ajutorul unei diademe mari.

Fețele rotunde se potrivesc perfect cu o diademă care are un accent central, în timp ce fețele unghiulare se avantajează de forme mai moi sau de un stil de bentiță.

De asemenea, ține cont și de decorul nunții tale. Un element impunător precum o tiara mare poate fi nepotrivit la o nuntă simplă, la o biserică de la țară.

Cu aceste sfaturi de la Omar Vaja, vei fi în măsură să alegi diadema perfectă pentru ziua ta specială.

3. Diadema se încearcă cu părul aranjat

Este recomandat să faci o repetiție generală cu hair stylist-ul tău înainte de a încerca diadema, astfel încât să știi exact cum să o asortezi cu coafura ta. Procesul poate fi complicat, necesitând adesea țeserea părului prin cadru și fixarea panglicii, benzilor sau prinderii. De asemenea, e important să verifici confortul purtând tiara prin casă timp de câteva ore, pentru a te asigura că echilibrul și greutatea sunt potrivite.

Fiecare diademă poate fi purtată într-un mod unic, astfel încât s-ar putea să fie nevoie să găsești coafura perfectă care să se potrivească cu forma feței și cu stilul tău de păr.

Chiar dacă ai acces la o diademă din familie, este posibil să fie necesară o ajustare sau adaptare la stilul tău de păr sau forma capului, ceea ce poate dura câteva luni. Așadar, este esențial să începi planificarea cu mult timp în avans pentru a te asigura că vei avea o experiență minunată cu diadema ta de nuntă.

În concluzie, alegerea unei diademe potrivite pentru tine este un proces important și complex care necesită planificare în avans, consultarea cu un hair stylist și verificarea confortului și echilibrului.

Proporția, forma feței, decorul nunții și stilul de păr sunt toate factori importanți care trebuie luați în considerare atunci când alegeți diadema perfectă.

Nu există o soluție universală, ci o coafură specifică și o diademă care se potrivesc cu aspectul tău de mireasă. Așadar, asigură-te că îți planifici timpul cu mult înainte și că ești pregătită să faci un efort suplimentar pentru a găsi diadema potrivită pentru tine.

Colecția de diademe mireasă Glamadea

Colecția de diademe mireasă de la Glamadea este concepută pentru a adăuga un plus de regalitate și eleganță în ziua ta specială. Fiecare diademă este realizată cu o atenție deosebită la detalii, folosind materiale de cea mai înaltă calitate. Descoperă diademe mireasă cu perle, care aduc un aer clasic și sofisticat, perfecte pentru a completa orice coafură de nuntă. Pentru un look strălucitor și plin de glam, optează pentru diademe cu pietre, care captează lumina și atrag toate privirile. Indiferent de stilul ales, diademele de mireasă din colecția Glamadea sunt create pentru a te face să te simți ca o adevărată prințesă în ziua nunții tale, emanând eleganță și rafinament la fiecare pas.

Alege Glamadea pentru bijuterii care te fac să strălucești cu adevărat în cea mai importantă zi a vieții tale!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu o să fie publicată..

Coș 0

Coșul tău este gol

Începe cumpărăturile